Proiectarea unei case nu este de cele mai multe ori un lucru facil, mai ales acum in plina criza financiara. Totusi atunci cand cerem un proiect pentru o casa, indiferent ca este  sau nu criza, ar trebui sa tinem cont ca aceasta este facuta sa dureze, deci nu putem tine cont doar de constrangerile financiare.  Unul din primele lucruri pe care trebuie sa le stabilim atunci cand incepem proiectarea unei case este ce anume dorim:  sa o construim cu un buget cat mai mic, sau sa o intretinem apoi cu bani cat mai putini.
Pentru a cheltui cat mai putin in etapa de constructie, viitoarea casa trebuie astfel proiectata incat sa nu fie mai mare decat avem nevoie. Totusi, necesarul de spatiu este un lucru foarte subiectiv, diferind de la persoana la persoana. Cel mai simplu ar fi sa evaluati necesarul de spatiu in functie de cel in care ati locuit pana acum, sa vedeti ce va lipseste, sau dimpotriva, ce spatiu excedentar credeti ca aveti. Minimul necesar pentru un trai decent este un dormitor matrimonial, eventual o baie de serviciu pentru acesta, un dormitor pentru copii, eventual cate unul pentru fiecare, o sufragerie sau camera de oaspeti, la care se adauga anexele indispensabile, baie, bucatarie si debara. Daca rezervam camera de oaspeti si pentru a primi pe cineva sa innopteze, putem proiecta si o baie separata pentru aceasta. Atunci cand va proiectati viitoarea casa, ganditi-va de doua ori daca copii vor locui sau nu cu voi. De cele mai multe ori acestia prefera sa stea singuri, sau si mai rau, din cauza serviciului nu pot sa locuiasca alaturi de parinti.
Dupa ce am determinat suprafata casei, trebuie sa decidem cate nivele va avea, in functie de spatiul disponibil pentru constructie. Despre acest aspect vom discuta alta data, caci sunt mai multe aspecte de luat in calcul, ce trebuiesc analizate si aprofundate separat.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога