La ce trebuie sa atragem atentia atunci cind dorim sa cumparam teren pentru casa?


Nu e suficient ca un teren să aibă un preţ bun şi să se afle exact în zona în care ne dorim să ne construim o casă. Pentru a cumpăra un teren, mai sunt o serie de alţi factori importanţi pe care trebuie să îi luaţi în calcul înainte de a bate palma cu un proprietar. 
Din ce în ce mai mulţi oameni doresc să termine cu viaţa la bloc şi să se bucure de avantajele statului la curte. Atenţie însă, un teren care, la început, pare alegerea perfectă, poate ascunde o mulţime de inconveniente. Nu puţine au fost situaţiile când cumpărătorii nu au verificat cu atenţie toate aspectele care ţin de achiziţia unui teren şi s-au trezit că nu pot construi pe el ceea ce aveau în minte sau, mai rău, nu au putut construi deloc.


Cumpăr unde sunt utilităţi trase sau nu?
Cele mai căutate sunt loturile de teren care au un minim de utilităţi sau care au conducta de gaze şi stâlpii de curent cât mai aproape pentru o racordare mai uşoară şi mai ieftină. Ideal este să aibă și canalizare, acces la liniile telefonice, cablu tv şi internet.
Oaza de linişte
În general, cei care lasă Bucureştiul în urmă pentru o casă într-o zonă mărginașă, caută să scape de zgomot. Astfel că foarte important este ca terenul să nu fie în apropierea unei şosele circulate sau lângă o stradă foarte aglomerată. În afară de gălăgia pe care o fac maşinile, curţile în apropierea acestui gen de străzi se umplu de praf. De asemenea, lotul ideal este în apropierea unei păduri, dar nu mai aproape de 150 m.
Risc de inundaţie
Un alt aspect demn de luat în calcul este ca terenul să nu fie inundabil în caz de ploi. Să nu fie situat în albia unui râu sau în apropierea unei ape unde se deversează reziduuri. Este recomandat ca solul să fie stabil şi nesurpabil. Pentru acest lucru este indicat un studiu geofizic -în funcţie de acesta se calculează şi fundaţia casei. De asemenea, sunt necesare şi informaţii legate de nivelul apei subterane (litologia solului).
Cât de mare să fie curtea?
Dimensiunile terenului reprezintă o altă latură de luat în seamă. Un teren aproape de perfecţiune ar trebuie să aibă cel puţin 1.000 mp, consideră cei mai mulți dintre clienți. Astfel se poate repartiza zona casei, a grădinii, o zonă cu pomi fructiferi sau decorativi. Sigur că se construiesc case şi pe terenuri mai mici, iar proprietarii sunt mulţumiţi, însă indiferent de suprafaţă contează forma terenului. Dacă este îngust, în afară de faptul că are o deschidere mică, se va construi „de-a lungul", casa luând o formă dreptunghiulară. De asemenea, nu este de neglijat faptul că se prevede o distanţă faţă de imobilele vecine - spaţiul faţă de stradă şi de limita din spate a proprietăţii.
Proiectul casei
Înainte de alegerea unui teren ar fi bine să vă consultaţi şi cu un arhitect care vă va spune dacă puteţi ridica pe el sau nu casa pe care o aveţi în cap. În funcţie de forma terenului veţi şti exact ce tip de proiect veţi putea alege! 
Inginer proiectant :                                                                        Domentiuc Iurie   tel.067677606

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога