Termoizolarea casei
Termoizolarea casei este obligatorie, daca tinem la bugetul familiei noastre, daca vrem sa reducem costurile de intretinere si daca vrem ca timpul si vremea capricioasa sa nu lase amprente grele asupra constructiei intr-un timp scurt. Un asemenea proiect este intr-adevar costisitor si greu de administrat, dar foarte necesar. Venim in sprijinul vostru cu cateva recomandari de materiale termoizolante si cu solutii de finantare la indemana si in beneficiul dumneavoastra.
Primul material termoizolant despre care va vorbim este vata de sticla. Aceasta este compusa din sticla, nisip de cuart, rasina, uleiuri minerale si alti aditivi. Se poate achizitiona sub forma de role sau placi care sunt usor de aplicat pe suprafata casei. Porozitatea ridicata a materialului face ca transferul termic intre interior si exterior sa fie redus la minim. Conductivitatea vatei de sticlă variază între 0.045 W/mk şi 0.031 W/mK, valoare apropiata de cea a aerului (0.025 W/mK), de unde deducem ca transferul de caldura este aproape zero.
Al doilea material termoizolant este polistirenul expandat – poate chiar cel mai des folosit in prezent in izolarea constructiilor. Acesta poate fi utilizat la izolarea peretilor exteriori, dar poate fi folosit cu succes si la izolarea unor terase, a acoperisurilor din lemn sau a plafoanelor suspendate. Se comercializeaza sub forma de placi, dimensiunea recomandata a acestora fiind de 10cm. Principalul avantaj al polistirenului expandat este ca reduce foarte mult costurile de constructie si se monteaza foarte repede.
Vata bazaltica este un material cu dublu rol: atat de termoizolare cat si de fonoizolare. Vata bazltica se foloseste la orice tip de constructie, indiferent de materialul de constructie sau de zona in care se ridica locuinta. Singurele cazuri in care nu se foloseste este la hidroizolarea fundatiei sau la acoperisurile plane. Montarea acesteia nu este un process complicat, dar aveti nevoie de adezivi speciali, de glet si de dibluri de plastic.
Spuma poliuretanica are valoarea cea mai apropiata de conductivitatea termica a aerului: 0.020 w/mk. Montajul acestui material termoizolant se poate face doar in perioade cu vreme blanda, fara vant sau precipitatii si se monteaza pe suprafete netede si foarte curate. Dupa aplicarea spumei si uscarea acesteia se poate tencui peretele.
Polistirenul extrudat este un alt material izolator recomandat mai ales in cazul fatadelor cladirilor pentru ca are o rezistenta sporita la socuri mecanice si face fata cu brio vremii neprielnice, dar si pentru ca are o permeabilitate la apa foarte scazuta. Poate fi utilizat si in cazul fundatiilor sau teraselor si se comporta foarte bine in conditii de inghet.
Desigur ca dupa ce luam decizia de a ne izola locuinta va trebui sa ne gandim si la un buget alocat pentru o asemenea lucrare si la modul in care vom dispune de suma necesara. Daca locuiti intr-o casa relativ noua, care are nevoie de o asemenea interventie, dar nu este totusi un proces prioritar, puteti opta pentru un contract de economisire-creditare oferit de o banca pentru locuinte pentru a putea strange banii necesari pe o anumita perioada de timp si pentru a suporta mult mai usor costurile lucrarii in viitor. Milioane de europeni si-au finantat lucrarile pentru casa cu produsele de economisire-creduitare, datorita costurilor foarte mici.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога